Caută acilea...

marți, 5 iunie 2012

Previziuni Euro 2012 (4) - Grupa D

Ucraina, Suedia, Franța, Anglia. Dăm din nou peste o grupă de șchiopi. 

Franța pleacă cu prima șansă, fiindcă îl are pe Blanc antrenor.

Anglia ar trebui să fie o sperietoare pentru adversarii din grupă, cel puțin, dar, după părerea mea, va fi cea de-a doua cizmă găurită a competiției, după Portugalia. O echipă supraapreciată, pentru că reprezintă un campionat extrem de bogat și foarte competitiv, dar cu puțini englezi de valoare. Iar când și ăia puțini se reunesc la națională, nu reușesc să formeze o echipă. Tot nu reușesc să își găsească un selecționer pe măsură, se mai și accidentează, își mai împrumută nevestele între ei, se mai înjură de rasă. Toate astea contribuie la declinul echipei. Poate să mă contrazică? Doar dacă renunță la statutul de favorită în meciuri și adoptă tactica umilă a lui Chelsea. Stai în defensivă și trage cu dinții de fiecare minge. Doar așa au o șansă să evite rușinea, cu toate că nu au un Drogba în echipă, un Petr Cech, un Ramires, un Ivanovic și lista poate continua. Nici măcar un Tim Cahill nu mai au.

Suedia încă mai are o echipă combativă, dar cam bătrână. Va fi o nucă greu de spart pentru orice formație. Dacă pornesc cu elan și prind ceva încredere în ei, pot ieși din grupă.

Evident, la urmă am lăsat cealaltă țară gazdă, Ucraina, dintr-un motiv foarte simplu: acolo este locul ei în grupă. Ca și polonezii, ucrainenii vin după doi ani de zile în care nu au avut vreun meci oficial. Adăugăm și lipsa de valoare a lotului. Singurul plus este, evident, suportul propriilor fani. Dar fanii nu pot sa marcheze.

Concluzie: Franța iese din grupă. Cine iese cu ea? Anglia sau Suedia?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis, pro sau contra? Spune!