Caută acilea...

marți, 5 iunie 2012

Previziuni Euro 2012 (2) - Grupa A

Fără discuție, cea mai slabă grupă, cea mai urâtă, cea mai neinteresantă, cea mai cea. În schimb cred că vor fi mulți spectatori la aceste meciuri, din moment ce Polonia, țară organizatoare, se găsește în grupă. Rușii și cehii nu vor face nici ei prea mult până în Polonia. Toate meciurile se joacă în această țară.

Favorite nu există. Toate sunt o apă și-un pământ.

Cehia nu mai e ce-a fost, iar cei care au mai rămas din vechea gardă sunt prea bătrâni. S-au calificat după un baraj dificil cu Muntenegru, dar au terminat grupa de calificare la distanță foarte mare de Spania (asta nu e ceva  chiar anormal).

Rusia e o echipă mediocră. Guud Hiddink, creatorul de miracole, nu mai este selecționer, dar în locul lui este un alt olandez celebru, Dick Advoccat. Și el ar putea să închege o echipă competitivă, de luptă. Chiar dacă nu au avut o grupă de calificare grea, rușii au câștigat 7 din 10 meciuri.

Grecia este una din marile surprize ale competiției, alături de Danemarca, chiar uriașă pe lângă nordici. Puturoșii  Europei au grupa de calificare pe primul loc, în fața Croației, și fără meci pierdut! Astfel, cel puțin după aceste rezultate, Grecia e favorita grupei A.

Polonia.(punct) Chiar și în postura de țară gazdă, Polonia pornește cu zero șanse de calificare. O fi cea mai slabă grupă, dar cea mai mare performanță a leșilor la Euro este o remiză, în 2008, contra Austriei. Nu au meciuri oficiale în picioare. Nu au vedete. Nu au șanse. Poate apărea oricând imprevizibilul. În lipsa acestuia, Polonia se luptă la primul loc... din coadă.

Concluzie: Grecia și Rusia cred că au cele mai mari șanse să iasă din grupă. Este o grupă foarte slabă și, teoretic, destul de echilibrată.

Un comentariu:

  1. Mircea Sandu se lansează într-un pronostic curajos. Polonia să fie revelația competiției.

    RăspundețiȘtergere

Ai ceva de zis, pro sau contra? Spune!