Caută acilea...

vineri, 24 august 2012

Ultimele măsuri sociale USL: benzina la aproape 7 lei/litru, biletul RATB la 2 lei

Războiul lor paguba noastră, așa am văzut un titlu pe Money.ro. Nimic mai adevărat. USL se bate cu pumnii în piept că a modificat bugetul statului, că va da salariile înapoi bugetarilor, că va scădea prețul energiei pentru irigații cu 20%, etc etc.

Excelent, ar putea zice cimpanzeii care se omoară să îl dea jos pe Băsescu ca să le facă și acestor hămesiți un loc la masă. Doar că nu a fost luată niciuna dintre aceste măsuri de când a venit Poantă Mickey Mouse la putere, acum 4 luni. Păi nici nu avea cum, că de atunci se luptă cu toții să îl dea jos pe Băse.

Și dacă ar lua aceste măsuri, cu ce ne-am simți mai bine? Salariile ar reveni la normal (dacă se vor ține de cuvânt), nu ar fi indexate cu rata inflației. Irigațiile nu mai ai cu ce să le faci și pentru ce - culturile sunt compromise și deja a venit toamna. Bugetul cui și pentru cine l-au modificat?

RATB a anunțat că va modifica prețul unei călătorii de la 1,3 la 2 lei. Motivele nici nu are rost să le mai discutăm. Metrorex a mărit cu până la 50% prețul unei călătorii deja. De prețurile alimentelor, gigacaloriei, gazelor, etc nici nu are rost să mai pomenesc. Benzina s-a scumpit azi pentru a 5 oară în 5 săptămâni, deși euro sau dolarul nu mai crește. Doar "avem cel mai mic preț din Europa" (aș zice, eu, și cele mai mici salarii, poate doar bulgarii să fie mai rău). Doar statistic e cel mai ieftin litru de carburant, pentru că nu e de 10 ori mai mic, precum salariile.

Păi, și de ce ar ține ei în frâu prețul carburanților? 49% din prețul carburanților reprezintă taxe și accize. Cine strânge taxele și accizele? Exact, Statul! Cui îi priește scumpirea carburanților și profiturile tot mai mari ale companiilor petroliere? Exact, tot Statului!

Este că îl doare în cot pe Mickey Mouse de prețul benzinei/motorinei, atât timp cât el (ca și Executiv) primește mai mulți bani la buget?

Ieșiți în stradă pentru ei, omorâți-vă să le fie lor bine, că vouă vă plânge dracu de milă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis, pro sau contra? Spune!