Caută acilea...

miercuri, 25 aprilie 2012

S-a încheiat o nouă eră?

Aceasta este întrebarea pe care și-o pun obsesiv tot mai mulți oameni, de fotbal sau mai puțin.

Barca a făcut o triplă rușinoasă în doar o săptămână (neagră). Bomboana pe colivă și-a pus-o singură în returul cu Chelsea. În condițiile în care joci pe teren propiu, cu 100.000 de fani în tribune, să ai un avantaj de 2-0 și om în plus, e de neconceput să pierzi o calificare. A avut-o în mână, de două ori, și a scăpat-o.

S-a calificat echipa care merita, mai pragmatică, mai urâtă, fără șanse în finală. Dar corect, după legile fotbalului. Dai gol, ești în avantaj. Fotbalul n-a câștigat nimic din calificarea englezilor.

Barcelona a avut ghinion? Mai dă-l dracu, cât ghinion să ai? Ok, ai avut ghinion 2-3 meciuri în continuu, dar și de la 11 metri? Nu prea cred. E vorba de mentalitate și de un blocaj psihologic.

O altă întrebare se pune în cazul lui Messi. Este labil psihic în momentele decisive? Cert e că în sezonul ăsta a fost de două ori, cu Sevilla și acum.

"Ronaldo merită Balonul de Aur, Gheata de Aur, cel mai bun fotbalist din istorie... etc."
Nu e așa că e simplu să marchezi din gura porții sau 1 la 1 cu portarul? "Ronaldo l-a umilit pe Messi", alt titlu aberant. Păi a dat un gol singur cu portarul! Să se apere și echipele împotriva cărora joacă Barcelona la fel și o să dea și Messi 100 de goluri pe campionat.

Concluzia de final: Messi va rămâne cel mai bun jucător al lumii, chiar dacă acum trece printr-o perioadă mai nefastă, iar Barca are nevoie urgentă de sânge proaspăt, grupa 0 și mai multă incisivitate clasică. O ultimă salvare pentru un sezon dezastruos ar fi Cupa Regelui, trofeul cu care s-a mulțumit Mourinho după primul sezon la Real (al looserilor, cum ar zice Mimi).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis, pro sau contra? Spune!