Caută acilea...

vineri, 20 aprilie 2012

Cat o sa ne mai lasam calcati in picioare de 'minoritari'?


Scene incredibile s-au petrecut la Craiova (oare de ce nu ma mira orasul?!). Nu am ramas socat de faptul ca nimeni nu intervine, fiindca stiu in ce tara traim. Am simtit doar cum creste ura din nou in mine cand vine vorba de acesti conationali bronzati.

Noroc cu individul care a filmat toata aceasta scena si poate ca magraurii vor fi prinsi, dar sunt convins ca nu vor pati nimic, iar prejudiciul nu va mai fi recuperat.

Peste toate astea, cand vom deveni si noi suficient de civilizati incat oamenii sa nu mai fie spulberati pe trecerile de pietoni, ziua in amiaza mare, pe un ditamai bulevardul? Ma tem ca nu se pune problema sa fim vreodata asa cum ar trebui sa fim, din moment ce 'minoritarii' vor deveni in cativa ani majoritari.

PS: revin cu o completare. De ce nu le spune nimeni pe nume acestor "martori"? Sunt tigani, oameni buni, tigani, nu rromi, nu romani, nu martori. De ce ne ferim atata de aceasta denumire? Nicium tigan din tara asta nu va spune ca e rrom. Va crede ca vorbesti de ciocolata sau bautura, nicidecum de nationalitatea lui.
Deci, doi tigani au furat tot ce au gasit de la femeia aia intinsa pe caldaram.

ȚIGÁN s. 1. rom, (pop.) arapină, (fam. depr.) cioară, cioroi. (E ~ de origine.) 2. țigan nomad = corturar, șătrar, (rar) șătraș. Sursa: Sinonime (2002)
ȚIGÁN ~i m. 1) Persoană care face parte dintr-un grup etnic originar din India, răspândit aproape în toată lumea, ducând (în unele zone) o viață seminomadă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis, pro sau contra? Spune!